OVER ONS

Hi, ik ben Tex. Ik heb de teksten van deze website geschreven en daarvoor ben ik onder andere op bezoek geweest bij Fred Lensen. Fred is directeur van Bouwradius en hij is volgens mij een groot voorstander van vernieuwingen. Nu zijn vernieuwingen en de bouw tot nu toe niet een heel erg goed huwelijk geweest, maar na de fikse crisis van de afgelopen jaren lijkt het nu heel wat beter te gaan.

Marktleider en voorloper

Wat me duidelijk werd uit het gesprek met Fred, is dat Bouwradius altijd al marktleider én voorloper is geweest. Als geen ander weten zij daar in Zoetermeer hoe je nieuwe ontwikkelingen binnen de markt en binnen de techniek kunt vertalen naar begrijpelijke cursussen die geweldig goed toepasbaar zijn in de praktijk. Dat dat een echte kunst is, bewijst het feit dat zelfs collega-bedrijven bij Bouwradius aankloppen met de vraag om trainingen voor hen te maken.

Social learning

Fred gelooft in andere manieren van leren. Dat blijkt uit vroegere cursussen waarbij theater, fun en avontuur werden ingezet. Dat blijkt ook uit nieuwe cursussen die in ontwikkeling zijn waarbij social learning een belangrijke pijler vormt. (Heel in het kort is social learning samen leren in een veilige omgeving waarbij een deelnemer niet alleen kennis komt halen, maar ook kennis inbrengt.) Tegelijkertijd is Fred een realistisch man. Hij begrijpt dat er meer druk op de financiering van scholing in de bouw bestaat, nu de O&O fondsen zijn afgeschaft. Doet er daarom van alles aan om zijn cursussen nog meer to the point en taak- of projectgerichter te maken met een kortere trainingstijd. Guess what? Die twee gaan heel goed samen, anders en projectgerichter leren.

De wereld over tien jaar

Uit de nieuwe koker social learning is nu een eerste game ontstaan, de Bouwbattle VCA. Deze zogenaamde gamification van leerprocessen is een onderdeel van social learning en de vooruitzichten zijn volgens kenners veelbelovend. Ik sprak voorzichtig enige twijfel uit over het samengaan van de wat oudere bouwvakker en de new tech leermethodes van social learning. Fred, zelf ook niet meer zo heel erg lang van zijn pensioensgerechtigde leeftijd af, veegde mijn twijfels netjes van tafel. Hij vertelde over een interview dat hij tien jaar geleden op TV zag waarin mensen op straat werden geïnterviewd over mobiele telefoons. Fred: “Dan zag je zo’n gast en die zei: “Ikke? Waarom? Ik heb een telefoonbeantwoorder thuis, da’s goed genoeg. Ik hoef echt niet elk moment gebeld te worden”. En moet je nu eens kijken wie er allemaal géén mobiele telefoon heeft… Als ik oudere mensen in de bouw hoor zeggen dat al dat online gebeuren met games en communities hun tijd wel zal duren, geef ik hen steevast het voorbeeld van die interviews op TV. En dan vraag ik hen hoe zij denken dat de wereld er over tien jaar uit ziet. Een jaartje of tien, twaalf moet u nog wel mee in de bouw, zeg ik dan. Gaat u tien jaar de ogen sluiten voor wat er in de wereld gebeurt? Hoe denkt u dat een bedrijf daar tegenover staat? Dan val je overal buiten!”

Het groene pasje

Nog één pluim wil ik uitdelen aan Fred en zijn medewerkers. Bouwradius is naar mijn idee een door velen erkend instituut voor kwaliteit. Het feit dat ze in de afgelopen tien jaar zeshonderd duizend mensen in de bouw hebben opgeleid, zegt genoeg. Petje af! Fred vertelde me nog dat elke bouwvakker weet, dat als je het groene pasje hebt, dat het dan goed is. En dat is écht zo, verzekerde hij me. Maar dat weet jij natuurlijk beter dan ik.

Groet!